Избрани Новини

Асистент от ЮЗУ представи новия си криминален роман

Благоевград Лайф

14-11-2017, 21:00

Снимка:

ЮЗУ "Н.Рилски"

Автор:

blagoevgrаdutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спасимир Тренчев представя новия си роман "Тих мрак“

Катя Зографова чества юбилей в Благоевград

Авторът съветва читателите да имат самостоятелно мислене

„Тих мрак“ е заглавието на новия криминален роман на Спасимир Тренчев, хоноруван асистент по американска литература в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Книгата бе представена днес в Университетската библиотека пред студенти, преподаватели и гости.
„Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хора“,  с този цитат на Елинор Рузвелт започва романът на Спасимир, който разказва за сложните човешки взаимоотношения, които са станали сложни заради неумението ни да разговаряме един с друг и да крием неща един от друг.
Авторът започва да пише книгата си през 2007 година, като три пъти сменя заглавието й, докато намери най-точното, което обобщава цялата идея  и сюжет. „Тих мрак“ – в тихото градче, в което се развива действиетоq се случва нещо, което се пази в тайна, всички хора мълчат от страх, клюките сковават града, а истината я знае само един.
С този роман авторът иска да посъветва читателите да имат самостоятелно мислене, да не държат толкова на авторитети, а да вярват в себе си и сами да правят заключения за случващото се около тях.
Спасимир Тренчев е автор на стихосбирката „Душа на изкуството“ (1993), повестта „Тъмен тласък“ (1997), сборника с хорър разкази „Неумираща любов“ (2017), романа „Апартаментът“ (2010) и книгата „Плажен масаж“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)