Избрани Новини

Продължават нарушенията при санирането на блокове в Благоевград

Най-честите нарушения са неизползването на лични предпазни средства от работещите

Санирането в Благоевград продължава, а с него и нарушенията по време на строително-монтажните дейности, информира БНТ. Най-честите нарушения, които се констатирани по време на проверките,  извършени от експерти от Инспекцията по труда, са неизползването на лични предпазни средства от работещите.

Работниците освен, че не използват предпазни средства по време настроителните дейности, работят и на необезопасени скелета. При проверките на Инспекцията по труда в Благоевград е установено още и липса на огради на обектите, информационни табели, както и че не се правят инструктажи. Инспекторите са съставила 3 акта за спиране на работния процес на скелета.

Славянка Симитчийска, директор на дирекция “Инспекция по труда” – Благоевград: “През месец септември продължихме извършването на проверките в отрасъл строителство. Извършени са 31 проверки, при които са констатирани 188 нарушения на трудовото законодателство.”

По време на проверки и на заведения в центъра на областния град са установени и много нарушения по Кодекса на труда, свързани с осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд.

Славянка Симитчийска, директор на дирекция “Инспекция по труда” – Благоевград: “Нарушенията, които са свързани с трудовите провоотношения, са 360. През месец септември са установени 17 лица да полагат труд, без да имат сключен трудов договор или регистриран в ТД на НАП.”

Санкционирани за работа без трудов договор са 19 работодатели, които при проверките на инспекторите не са предоставили трудови договори, по които са били наели хората на работа.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)