Избрани Новини

Благоевград е домакин на Международен турнир по спортна гимнастика

Събитието ще се проведе в зала "Скаптопара“

Благоевград е домакин на XIV Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“. Събитието ще се проведе днес в зала „Скаптопара“. Началото на състезанията ще бъде в 9:00 часа, а около 12:00 часа ще бъде официалното откриване.
Участие в тазгодишната надпревара ще вземат 230 гимнастици от България и света. В Благоевград се очаква да пристигнат представители  от Англия, Гърция, Сърбия, Кипър, Македония.
Международният турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ се провежда от 2003 година. Това е състезание, което се посещава от най-добрите гимнастически клубове от страната и чужбина.
Към момента в клуба тренират над 80 деца на възраст между 3 и 16 години. 13 от тях представляват силен интерес за националния отбор по спортна гимнастика.
Целта на ГК “Любчо Солачки” е Благоевград да стане сред водещите центрове в тази спортна дисциплина, да създаде добри и качествени условия за децата от града да спортуват и популяризират гимнастиката и да даде пример, който да последват и останалите по-малки градове от Благоевградска област, създавайки подобни спортни школи.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)