В Кюстендил съдът остави в ареста двама чужди граждани

Те са задържани с европейски заповеди за арест

На 13.10.2017 г., на ГКПП Гюешево, бил задържан М. Личина от Белград. Чужденецът е обявен за международно издирване от австрийските власти въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата при Окръжния съд във Виена.

Срещу него се води наказателно преследване за участие във въоръжен грабеж и в организирана престъпна група, специализирана в кражби на територията на ЕС на висококачествени туристически автобуси, като общата им стойност възлиза на над 300 000 евро.

За престъпленията, в извършването на които е обвинен сръбският гражданин, се предвижда наказание от пет години „лишаване от свобода“.

По искане на Окръжна прокуратура – Кюстендил, което съдът е уважил, М. Личина е с мярка „Задържане под стража“ до приключване на производството по ЕЗА. Понастоящем той се намира в затвора в гр. Бобов дол.

На същия ден – 13.10.2017 г., в арестното помещение на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Кюстендил бил задържан македонският гражданин С. Байрам от Гостивар. Той е обявен за международно издирване от германските власти. Прокуратурата в Берлин е издала спрямо него Европейска заповед за арест за изпълнение на петнадесетгодишна присъда „лишаване от свобода“ за изнасилване.

По искане на Окръжна прокуратура - Кюстендил спрямо Байрам също е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"