Избрани Новини

Деца-актьори се качват на голямата сцена

ДТ "Проф.Енчо Халачев" дава шанс на младите си актьори да сбъднат мечтите си

"ДТ "Проф.Енчо Халачев" - Благоевград не е спирал да играе, ние нямаме нужда от официално откриване на новия театрален сезон", заяви за Blagoevgrad.utre.bg директорът на театралната институция Бранимир Митов. "През лятото направихме едно представление с колегите от Крива Паланка, Македония. Това беше драматизация по разкази на А.П Чехов. Миналата седмица играхме "Ромео и Жулиета", готвим сега "Ревизор". А представлението по Чехов смятам да го кача на сцената на театъра, за да видят повече театрални зрители какво могат малките големи артисти".

Тази година театърът ще работи по малко по-различен начин. Директорът е решил добрите представления на театралната детска школа "Ер малък" да качи в афиша на татъра. Защото юношите със своята добра работа заслужават да ги види голямата публика. И да усетят магията на едно истинско представление.

Театралните школи и тази година продължават своята работа. Преди две седмици имаше кастинг, двете групи вече са запълнени, създадоха и нова група от деца в първи и втори клас. В Симитли театърът също има нова група, в нея децата са общо 15.

Новата постановка този сезон е пиесата "Новите дрехи на царя", успешно мина премиерата й в Симитли. До края на ноември почти всеки ден имат представления. Вече ги играят в събота вечер на сцената в Симитли - най-подходящото време според г-н Митов.

А до края на октомври младите актьори на ДТ "Проф.Енчо Халачев" ще играят и на сцената на театър "Сълза и смях" в София, откъдето имат покана. Успех!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов