Избрани Новини

Благоевград ще бъде домакин на "Заедно за природата“

Това е третото събитие от инициативата на Карлсберг България и Екопак България

На 7 октомври в Благоевград по инициатива на Карлсберг България и Екопак България ще се проведе мащабна кампания с цел насърчаване на разделното събиране на опаковки от бира и рециклирането им. Инициативата е под надслов “Заедно за природата!” и е част от политиката на Карлсберг България за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност. Кампанията цели да насочи вниманието на обществото към разделното събиране и рециклиране на отпадъци, както и да допринесе за екологичния начин на живот и опазването на околната среда.
В събота от 11:00 ч. на площад Македония всеки желаещ може да върне за рециклиране минимум 10 опаковки от бира - стъклени, пластмасови бутилки или кенове. Първите 1300, включили се в инициативата, ще получат еднократно 3 бутилки Пиринско Светло*, а останалите 1000 – еднократно талон за наливна бира "Пиринско Светло*, на което могат да се насладят по време на събитието.
Специално за жителите и гостите на града „Заедно за природата!“ ще бъде допълнена от концерт на група D2 с водещ Димитър Павлов.
Екипът на Карлсберг България призовава жителите на Благоевград да донесат максимален брой опаковки от бира, независимо от тяхната марка, за да покажат своята съпричастност към опазването на природата и да подпомогнат усилията на компанията за подобряване на екологичния отпечатък на местната общност. Екопак България ще съдейства за разделното събиране и рециклиране на бирените опаковки, а техен екип ще разяснява детайлно ползите за околната среда и как всеки може да даде своя личен принос за опазването на природата.
„В Карлсберг България нашата цел е да насърчим повече хора да живеят по устойчив начин и да полагат ежедневни усилия за опазване на околната среда. Изключително сме щастливи, че с първите две събития от кампанията „Заедно за природата“ успяхме да съберем за рециклиране близо 25 000 опаковки от бира и достигнахме до хиляди българи. Вярваме, че инициативата ще накара все повече хора да се замислят за това как дори най-дребните ни делнични навици могат да имат огромен ефект“, сподели Бранимир Братанов, маркетинг директор на Карлсберг България.
Инициативата „Заедно за природата” в Благоевград е част от дългосрочна национална кампания на Карлсберг България, в рамките на която ще се проведат серия от събития в избрани градове в страната, насърчаващи разделното събиране на бирени опаковки. Подобни събития бяха проведени в София и Шумен, като в началото на месец ноември Шумен ще бъде домакин на инициативата за втора поредна година.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов