Избрани Новини

Благоевград има нова градинка (снимки)

Зелените площи в областния град се увеличават

За трета поредна година „Пиринско“ и „Карлсберг България“ продължават грижата си за споделените зелени площи.

В Благоевград днес бе открита нова реновирана градинка. Събитието се състоя в градинката между ул. „Данаил Крапчев“, „Сава Михайлов“ и „Аргир Манасиев“ (срещу 5-то СОУ). На откриването присъстваха  мениджъри от компанията, представители на Община Благоевград и много хора, които живеят в съседство - пенсионери, възрастни хора с внуците си и майки с деца.

Градинката е изцяло обновена - с много цветя и зеленина, нови пейки, красива беседка, ограда, за да се запази всичко направено. Зелена арка от балони посрещаше влизащите в нея, а присъстващите се наслаждаваха на музиката от тонколоните, която звучеше и създаваше приятно настроение. Интересното е, че именно тук, на това място, където деца ще си играят и възрастни ще сядат на раздумка, е била къщата на известния комита Дилбер Илия, прототип на героя на Свобода Бъчварова от романа "Литургия за Илинден" Дилбер Танас.

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград Христина Шопова приветства инциаторите на това благородно начинание - служителите на "Пиринско", вложили не само средства в направата на градинката, но и доброволен труд, и ги поздрави за грижите, които полагат, за да стане Благоевград още по-красив и приятен за живеене.

След символичното прерязване на лентата и официалното откриване за всички имаше стилен коктейл, подготвен от инициаторите на това събитие, в което се включиха и домакини, и гости, а хората от квартала вкупом вдигнаха наздравица с любимата на цяла България бира "Пиринско" с пожелание такива хубави събития да продължават да се случват и в квартала, и в Благоевград - с подкрепата на "Пиринско" и "Карлсберг България".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)