Избрани Новини

В Разлог с концерт и ревю почетоха Разложкия музей

Завършиха мероприятията, посветени на 60-годишния му юбилей

От началото на годината се проведоха редица мероприятия по повод юбилея на музея в Разлог. Гост-изложби от други музеи от страната, фотоизложба, конкурс за рисунки са само част от многото събития, съпътстващи честванията. В мероприятията участие взеха всички училища в града, Дневен център за възрастни хора-гр. Разлог, Центъра за настаняване от семеен тип и Обединени детски заведения. Община Разлог, в лицето на кмета инж. Красимир Герчев, съдейства за извършване на ремонтни дейности в музея, както и финансирането на дейности, свързани с провеждането на юбилейните събития.
Вече 60 години в Исторически музей-Разлог се съхраняват историята и традициите на хората от Разложкия край. 5 000 е броят на събраните и запазени експонати от различни епохи. „Нашата основна цел е тяхното опазване и популяризиране, за да могат да достигнат те до бъдещите поколения“, каза директорът на музея Христина Манова.
Поздрав към музейните работници, участниците в концерта, ревю-спектакъла „Магията на разложката носия“ и гостите на тържеството отправи председателят на Общински съвет в Разлог д-р Мария Копанарова-Тасева.
В заключителния концерт участие взе Ансамбъл „Разложки мераци“ с ръководители Благой Юруков и Райна Асева, а ученици от СУ „Бр. Канаризеи“ - Разлог и момичетата от Танцов клуб „Пирински наниз“ с ръководител Мария Калоянова представиха уникални носии, чиято красота в детайли отблизо още повече изпъква.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)