Избрани Новини

Читалищни дейци споделиха опита си

Инициативата е част от проекта "Активни общности: изграждане на капацитет за промяна"

Вчера в читалище „Братство 1869” - Кюстендил се проведе среща за споделяне на добри практики и опит на читалища от страната със представители на читалища и кметове от община Кюстендил, които имаха възможност да почерпят от опита и моделите, които техните колеги са въвели в своята работа и съответно постигнатите резултати и авторитета, който са изградили като общностни центрове.

Гост-презентатори бяха Емилия Лисичкова от Платформа „Агора” и представители на читалищата от с. Долни Вадин, община Оряхово, с. Гара Бов, община Своге и с. Асеново, община Никопол.

Инициативата се организира от читалище „Братство 1869” и е част от проекта "Активни общности: изграждане на капацитет за промяна", реализиран от Сдружение „Платформа АГОРА” в партньорство с Община Кюстендил и с подкрепата на Фондация Америка за България. Целта на проекта е да се разработи, утвърди и популяризира устойчив модел за овластяване на общностите на базата на местно лидерство, активно гражданско поведение и мобилизиране на местни ресурси. Моделът се реализира в 12 български общини на територията на цялата страна.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)