Избрани Новини

Разлог чества Деня на Съединението

Проведе се тържество пред паметника на Васил Левски

Днес се навършват 132 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. 6 септември 1885 г. е една от бележитите дати в новата българска история. На този ден се случва едно от най-дръзките и най-достойни събития в развитието на българската държава.
Разлог отбеляза Деня на Съединението с честване пред паметника на Васил Левски. Слово изнесе директорът на Исторически музей-Разлог Христина Манова.

„Съединението е една от най-славните и достойни страници от българската история. То не е само спонтанна и справедлива корекция на Берлинския конгрес. Съединението е доказателство за волята и стремежа на народа ни да живее в свободна и обединена България“, каза в словото си г-жа Манова. Венци и цветя поднесоха пред паметника на Васил Левски в Разлог кметът на общината инж. Красимир Герчев, председателят на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, общественици, политически партии, признателни граждани.
Организатори на мероприятието са Община Разлог и Исторически музей-Разлог, а в тържеството участие взеха деца от СУ „Братя Каназиреви“ -Разлог.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов