Избрани Новини

Стартира 22-рото издание на Балканския младежки фестивал

Фестивалната програма започна с празнично и пъстро шествие

С церемония по посрещане на доброволците и знамето на фестивала стартира 22-рото издание на Балкански младежки фестивал „Младостта на Балканите“ в Летния театър на град Сандански. Фестивалната програма започна с празнично и пъстро шествие по главната улица „Македония“ до Летния театър.

Начало на фестивала, обединяващ младежи от Балканите, даде кметът на община Сандански Кирил Котев, който поздрави всички в препълнения Летен театър с националния празник на България 6 септември. „За нас е изключителна чест и удоволствие да ни гостувате в Сандански! Пожелавам много приятни емоции на всички млади участници. Сигурен съм, че ще успеете да разгърнете на 100 % потенциала и възможностите си и всеки от вас ще покаже най-добре своя талант. За нас всяко издание е незабравимо и вълнуващо и се надявам и за всички вас да е така. Успех на фестивала“ – каза още от сцената на Летния театър Кирил Котев.

Приветствие към организатори, участници и публика отправи и зам.министърът на младежта и спорта Ваня Колева, зам. министърът на икономиката Александър Манолев и Атанас Стоянов, народен представител.

Вечерта, изпълнена с настроение, започна с хореография на доброволците и продължи с изпълненията на местни самодейни състави от град Сандански и изпълнители и танцьори от Сърбия, Косово, Черна гора и др., които затвърдиха максимата, че младите са бъдещето и настоящето.

Днес фестивалът продължи с изложба, работилници за рисуване с естествени материали, сцена за традиционни изкуства и фестивална програма.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов