Избрани Новини

Данислав Кехайов пее и журира на "Приморска перла“ 2017

Той е и почетен член на журито заедно със странджанската певица Жечка Сланинкова

Рецитал на народния певец и главен художествен ръководител на ансамбъл „Пирин“ Данислав Кехайов беляза със запомнящо се, макар и косвено пиринско участие третото издание на националния фолклорен фестивал „Приморска перла“ в град Приморско, съобщи фолклористът с пирински родови корени Димитър Тренчев.
„Данислав Кехайов е и почетен член на журито заедно със странджанската певица Жечка Сланинкова, която също имаше рецитал в рамките на предишната фестивална вечер“, разказа Тренчев. Той допълни, че председател на фестивалното жури е Петър Аркалиев - заместник-директор на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ в гр. Котел, а негов заместник е варненският кавалджия и музикален педагог Николай Докторов. Сред останалите членове на журито са директорът на „Приморска перла“ и легенда на рок-група „Фактор“ Стойко Стойков, композиторът и диригент на оркестъра за народна музика на БНР Димитър Христов, фолклорният музикален продуцент, основател и диригент на хор „Космическите гласове“ Ваня Монева, световно известният цигулар проф. Минчо Минчев, както и фолклористи, хореографи, ентомузиколози и фолклорни журналисти от региона и страната, изброи състава на журито Димитър Тренчев.
„Маестро Димитър Христов сполучливо нарече фестивалът в Приморско „Фолклорната Аполония“, защото макар това да е едва третото му издание, с добрата организация, престижния подбор на участниците, авторитетното жури и примамливия награден фонд „Приморска перла“ дава амбициозна заявка за стратегическо място в националната карта на сценичния фолклор, а и на фестивалния туризъм“, анализира в заключение пиринският фолклорист и уточни, че днес е последната фестивална вечер.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов