Избрани Новини

Пловдив гостува на Благоевград

"Цветните настроения" на пловдивската художничка Виолета Георгиева завладяват радио

Пловдивската художничка Виолета Георгиева гостува днес от 18 часа с изложба в Арт салона на Радио Благоевград. Изложбата е озаглавена "Цветни настроения" - цикъл картини, които говорят на езика на цветята по вечните проблеми за любовта, непостоянството, благородството и тъгата.
Основният цикъл „Цветни настроения” се състои от общо десет картини, които представят пет творчески заглавия: „Южноафриканска принцеса”, „Топъл дъжд”, Песен на райски птици”, „Черешов цвят” и „Легенда за приятелството или Хиацинт”.
Дръзка в подбора на техниките, почти „наопаки”, Виолета Георгиева отправя предизвикателства не само към методите за създаване на изкуство, тя поставя под въпрос начина на комуникация между хората. Езикът на цветята разрешава един по-чувствен и динамичен обмен на послания, който за разлика от словесния е пъстър и цветен, с една по-романтична идеология.

Работите, показани в изложбата, са в акварел и акрил и са вдъхновени от писателката Ванеса Дифонбо и бестсеселъра й "Езикът на цветята". Символите и посланията в картините на младата художничка със сигурност ще ви развълнуват и докоснат сърцето ви.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов