Избрани Новини

Белица сътвори първия си общински празник

Около 2000 жители и гости от страната и чужбина присъстваха на празненствата

Несломим дух имат родените и отраснали в красивата община Белица. Само с любовта и вярата в доброто бъдеще хората сами сътвориха първият общински празник , носещ посланието на обичта и добротата „С любов и вяра в общите ценности”, надслов, родил се спонтанно от един енергичен , креативен, отговорен и борбен, притежаващ лидерски качества млад човек, кметът на малката община Белица Радослав Ревански.
Около 2000 жители и гости от страната и чужбина присъстваха на общинския прзник, който протече в рамките на два дни в китното планинско градче Белица. От Лондон, София, Благоевград, Пловдив, Стара Загора, от Лудогорието, от цялата страна родолюбивите беличани специално бяха дошли, за да се потопят в празничните дни.Те се чувстваха горди и щастливи, че стъпка по стъпка Белица се възражда за нов живот. През целия ден центърът на града бе огласян от 20 самодейни фолклорни ансамбли и групи от Благоевградския регион, които създадоха празничното настроение и оставиха незабравими спомени от цветната програма, която присъстващите имаха удоволствие да видят. От багрите на фолклорните костюми на Рила, Пирин и Родопа, от школуваните и професионално представени изпълнения. От лъчезарните им усмивки, от пъстрите и автентични носии, от атмосферата, наситена с много музика, багри и чувственост, с много патриотизъм и обич към българското народно творчество. Пред всички присъстващи водещата в дневната програма отправи посланието на кметът Ревански към самодейците: "Пазете и разпространявайте фолклора, защото той е душата на всеки народ, а човек без душа е като дърво без корени! Дълбок поклон пред всички вас родолюбиви българи! Благодарим ви, че участвахте и бяхте съпричастни с първия празник на община Белица „С любов и вяра в общите ценности”!
Всички участници в културната програма получиха грамоти за участие в знак на признателност за всеотдайната подкрепа, която община Белица получи.
На тържественото откриване във вечерната програма поздравителни адреси бяха прочетени от президента Румен Радев, от министър-председателя Бойко Борисов, от Националното сдружение на общините в страната, от Югозападното държавно предприятие, от кмета на община Банско Георги Икономов, Сдружение „Толерантност”, от кмета на община Сатовча Арбен Мименов.

Гости на събитието бяха генерал Симеон Симеонов - народен представител от ДПС за област Велико Търново, Хайри Садъков - народен представител от ДПС за област Смолян, Елхан Кълков - народен представител на ДПС Благоевград, Николай Бошкилов - народен представител от БСП Благоевград, Калин Каменов - кмет на община Враца, Фахри Молайсенов - кмет на община Мадан, Мустафа Караахмед - кмет на община Борино, областният председател на ДПС  Благоевград Ведат Хюсейн, Бисер Базенинов - зам.председател на ДПС област Смолян, Минка Капитанова - кмет на община Гърмен

Наградите в двудневния футболен турнир бяха връчени от всички официални гости на събитието.
• Първата награда бе връчена на човека с голямо сърце Христо Чонков „За цялостен принос в развитието на футбола в община Белица”
• Статуетка получиха Мехмед Газинов и Петър Бъсин
• Феарплей - Футболен клуб „Пирин 2001” - Благоевград
• Най-добър вратар - Александър Тричков - ФК „Белица”
• Най-добър защитник - Катерина-Мария Равначка – ДСК „Малки шампиони” - Симитли
• Голмайстор на турнира - Методи Кокалков от ДФК „Хлапетата”
• Играч на турнира - Николай Тодоров - ДФК „Мечетата” - Петрич
• Трто място - ДФК ”Мечетата” - Петрич
• Второ място - ДСК „Малки шампиони”- Симитли
• Победител в турнира е ДФК „Хлапетата”. Купата на кмета бе връчена на капитана на победителите.

След концерта на известната поп фол певица Анелия богата тържествена заря озари небето над Белица .



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)