Избрани Новини

Семинар за спасяване на животни започва в Семково

Мисия Разлог

28-08-2017, 19:59

Снимка:

belitsa.com

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Огнеборци спасиха куче, пропаднало в улична шахта

Извадиха кон от шахта в Плевен!

Срещата е с международно участие

Днес кметът на община Белица Радослав Ревански приветства с добре дошли участниците в образователния семинар, организиран от Фондация "ЧЕТИРИ ЛАПИ" Интернешънъл. Радослав Ревански сподели пред гостите, че е много щастлив за това, че се намират на територията на община Белица.

"Тъй като моята работа като кмет на общината е да се грижа за хората, съм трогнат от факта, че темите в семинара засягат не само защитата на животните при бедствия, но са и с грижа за хората за опазване на тяхното здраве и живот".

Пред всички присъстващи кметът заяви, че по време на предстоящото петдневно обучение могат да разчитат на всичко, което им е необходимо за осъществяване на практическите им занимания, след което остана на семинара.

Обучението, което комбинира теоретична и практическа част, е организирано от директорът на отдел "Помощ при бедствия" Джексън Зи. То се провежда в курортен комплекс Семково, на територията на Община Белица от 28.08. до 01.09.2017 г.
Инструктор при обучението е признатият експерт в областта д-р Ребека Хименез от САЩ. Участници са респондери при бедствия и аварии от различни офиси на ЧЕТИРИ ЛАПИ, от Австрия, България, Румъния, Швейцария, Белгия, както и партньори от различни международни и местни институции и организации – Противопожарна служба, Гражданска защита, Червен кръст и др.

Когато говорим за TLAER става въпрос за практическите съображения, поведенческото разбиране, специализираното оборудване, техниките, методологиите и тактиката, които стоят зад безопасното измъкване на живи големи животни от прихващане (потънали в ремарке, канавки, кал, огнища на плевня) при местни извънредни ситуации или райони с бедствия.

Целта на семинара е да спомогне създаването на професионално обучени съвместни екипи на неправителствени организации за защита на животни и представители на държавни спасителни служби, които да реагират ефективно и при гарантирано ниво на безопасност при нужда от спасяване на хора и животни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов