Избрани Новини

Огнеборци спасиха куче, пропаднало в улична шахта

Крими

13-08-2017, 17:06

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Горна Оряховица се размина на косъм от фатален взрив

В съботния ден пожарникарите предотвратиха взрив, чистиха след ПТП, гасиха горящи треви

Малко преди обяд в събота, на 12 август, в оперативен център на великотърновската противопожарна дирекция постъпил поредният нетипичен сигнал. Дежурният диспечер  на Сектор СОД – Горна Оряховица предал молбата на граждани за оказване на помощ на куче в беда. Четириногото паднало в улична шахта на ул. “Свети княз Борис I“ в железничарския град. Произшествието е посетено от трима спасители, които успели да извадят кучето невредимо.

Час по-рано огнеборци са били извикани, за да окажат съдействие на МВР, предотвратявайки допълнителни последици от възникнала катастрофа. В оперативния център във Велико Търново е получен сигнал от дежурния диспечер на РСПБЗН – Елена. Катастрофата станала между лек автомобил „Хонда“ и „Шкода Октавиа“, на ул. “3-ти март“ в балканското градче. Дежурният екип на пожарната е почистил и измил пътното платно след ПТП-то.

На общо пет сигнала за пожари в сухи треви и отпадъци са реагирали в събота огнеборците в областта, като при всички случаи е установено, че пламъците са тръгнали вследствие на човешка небрежност. За щастие няма нанесени сериозни щети.

В съботния ден обаче най-тежката задача, с която огнеборците се справиха бе предотвратяването на чудовищен взрив, който можеше да нанесе непоправими щети в Горна Оряховица.

От Velikotarnovoutre информирахме подробно за инцидента още вчера.

Около 8.30 сутринта на бензиностанция “ЕКО“ колесен трактор се заби в 6000 кубикова цистерна с пропан бутан, като наруши технологичната цялост на инсталацията за втечнен газ на петролния обект. Наложи се районът да бъде отцепен и обезопасен, изчакана беше специална мобилна цистерна чак от Хасково, в която още няколко часа е било прехвърляно горивото от стацонарния бункер.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)