Избрани Новини

Жена обгори краката си, докато прави зимнина

8 пожара гасиха екипите на районните служби ПБЗН в Кюстендилско

Ето каква беше криминалната обстановка в Кюстендилска област през изтеклото денонощие:

- 74-годишна жена от Кюстендил вчера е станала жертва на телефонна измама. Тя се е разделила с голяма сума пари /около 65 000 лв./ по схемата за оказване на съдействие на полицията. Всички налични пари опаковала и ги оставила закачени в торбичка на входната врата на къщата си. Когато торбичката с парите била отнесена от неизвестен човек, се породили съмненията й, че е измамена.  По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Внимание! Отново напомняме, че всяко обаждане, свързано със искане на пари, е измама. Важно е да знаят гражданите, че когато полицията иска съдействие от тях, задължително се инструктират за поведението си в сградата на полицейското управление. Сигурни трябва да бъдат, че когато по телефона са им поискани пари и са ги дали, тези пари са загубени.

- 8 пожара са гасили вчера екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област. Всички са причинени поради небрежност. Пожарът в м. „Карабоюка“  е унищожил 3 дка лозя,  с леки обгаряния по краката е 75-годишна жена, тя опитала да угаси огнище – варила зимнина, а искри запалили суха растителност. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН Дупница.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов