Избрани Новини

В "Кузман Шапкарев" ремонтират със собствени средства

Благоевградското школо се подготвя за учебната година

Ръководството на училище "Кузман Шапкарев" в Благоевград всяка година успява да задели от бюджета на учебното заведение средства за малки и частични ремонти, тъй като не винаги средствата отпускани от Общината стигат. През новата учебна година учениците в учебното заведение ще бъдат 904, като 6 нови паралелки ще бъдат разкрити за първокласници.

От ръководството на учебното заведение казаха, че тази година са успели да заделят около 20-25 хиляди лева. С тях ще бъдат освежени коридорите на двата първи етажа и ще бъде премахната дървената ламперия.

Ирена Стамболиева, заместник директор на СУ „Кузман Шапкарев”:
"Дървената ламперия не отговаря на изискванията за пожарна безопасност и затова трябваше да бъде подменена. Първи и втори етаж са за начален тепа дечицата, ще ги направим по-весели, по-атрактивни, за да се чувстват по-добре."
Ирина Николова:
"От ръководството на учебното заведение казаха, че за да спестят средства голяма част от строителните дейностите се извършват от служители в училището."

Предстои да бъде подменено и осветлението на първите два етажа. За повече средства училището кандидатстват и по европроекти.

Ирена Стамболиева, заместник директор на СУ „Кузман Шапкарев”:
"Обикновено разчитаме проектите, защото от там е основно финансирането за по-големите пера. Другото, което така направихме по трансграничен проект, е новият център, който направихме за занимания по интереси – 5 зали и закрита площадка, която е двора на училището.", каза още Стамболиева за БНТ.

Ремонтните дейности ще приключат до началото на новата учебна година. А коридорите на третия и четвъртия ще бъдат освежени през следващото лято.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов