Избрани Новини

Над 60 000 тома предлага филиал на благоевградската читалищна библиотека

Животът

16-08-2017, 09:43

Снимка:

НЧ "Н.Й.Вапцаров-1866" Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Столичната библиотека отваря летни читални в парковете на София

Наскоро художнчката Анна Топалова обнови фасадата му

Филиалът на библиотеката при НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград на ул. "Сан Стефано" № 9 освен че от няколко месеца има нова визия, която спира вниманието на минувачите и ги кара не само да я загледат, но и да влязат вътре, е филиалът с най-богат фонд. Има над 60 000 тома. По-богат е дори от фонда на централната читалищна библиотека. Има дори и старопечатни издания. И влезе ли случаен посетител вътре, става читател, защото вниманието на библиотечния служител и пълните лавици с книги няма как да не го примамят.

Библиотеката на НЧ "Н.Вапрцаров" в Благоевград и нейните филиали могат да се похвалят и с добри партньори и дарители, които системно обогатяват фонда им. Сред дарителите е благоевградчанинът Борис Василев, който по-случай 150-годишнината на читалището дари 150 нови книги. Наскоро деца подариха детските си книги специално на филиала на ул. "Сан Стефано" №9. Читателката Николина Стоянова дари над 70 нови книги на филиала в кв.Грамада.

Читалищната библиотека може да се похвали с три постоянни дарителки. Те всеки месец купуват по 1-2 нови книги специално за библиотеката. Отделно ЮЗУ "Н.Рилски" дарява по 2 броя от всичко, което издават в университетското издателство. Това се прави вече повече от година. Бившият Механотехникум дари цялата си библиотека, така че необходимата ученическа литература може вече да се намери в читалищната библиотека и нейните филиали - на ул."Сан Стефано" №9, в квартал Грамада, квартал Вароша, квартал Еленово и квартал Струмско.

За нетърпеливите да станат  читатели - работното време на библиотеката е обикновено от 9.00 до 17.00 часа. Има книги за всекиго - от най-малкия до най-възрастния, и художествена, и специализирана. Заповядайте и се уверете!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов