Избрани Новини

Американският посланик у нас се срещна с кмета на Банско

Ерик Рубин е в курорта във връзка с провеждащото се 20-то издание на джаз фестивала

Кметът на Банско Георги Икономов проведе среща с американския посланик в България Ерик Рубин, който е в курорта във връзка с провеждащото се 20-то издание на джаз фестивала.
Посланикът на САЩ сподели, че това е второто му посещение в Банско, като първото е било по повод ски ваканция през декември. Той разкри на кмета Икономов впечатленията си от града и не пропусна да отбележи, че този път за своя престой е избрал да отседне в малък хотел, за да почувства духа на Банско, а вечерите да посвети на джаз музиката и вкусната банска кухня.
„Освен близостта до природата, в Банско непрекъснато се провеждат събития, които са посещавани от високопоставени гости. Факт, който може само да ни радва”, заяви на срещата кметът Икономов. В потвърждение на думите му американският посланик изтъкна, че Банско вероятно е сред малкото градове освен столицата, които имат посещаемост от толкова високо ниво.
На срещата бяха засегнати въпроси за визовия режим в САЩ, както и привличането на външни инвестиции. Градоначалникът получи уверението на посланика, че ще съдейства за представянето на възможностите на Банско за инвестиции в хранително-вкусовата промишленост пред американската търговска камара.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)