Избрани Новини

В Банско демонстрират стари занаяти преди джаз вечерите

Това са предене, изработка на сувенири от тъкани, тъкане на разбой, плетене на кука игла, бродерия и плетене на шушони

Всяка вечер преди старта на концертите от юбилейното 20-то издание на джаз фестивала, в Банско демонстрират стари занаяти. До края на фестивала следобедите в планинското градче ще бъдат разнообразявани с демонстрации на позабравени вече занаяти като предене, изработка на сувенири от тъкани, тъкане на „разбой” в музей „Велянова къща”, плетене на кука игла и плетене на шушони. В последната фестивална вечер ще бъде направена и демонстрация на българска бродерия.
Всички те са част от Културните вечери „Традиции и изкуство”, които цяло лято привличат любопитните туристи пред Посетителския информационен център, в непосредствена близост до църквата „Света Троица”.
През изминалия уикенд се проведоха демонстрации по дърворезба и плетене на шушони. Гласовитите певици от Женска певческа група с ръководител Йордана Маркова огласяха с автентични песни площадното пространство в съботния следобед.
Във фоайето на Посетителския информационен център Лиляна Русева представя своята изложба живопис под надслов „Аз и морето”. Изложба, в която художничката, родом от Банско, показва своите творби, дело на вдъхновението й от морето. „Любовта е море, палитра от чувства” споделя авторката. Изложба, чиито акцент е върху необятното синьо море. С картините си Русева пренася красотата на морето в подножието на величествената Пирин планина.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов