Избрани Новини

Започнаха парк "Галерия” в Кюстендил

Изцяло се променя пространството около художествената галария "Владимир Димитров-Майстора"

Започна изградането на парк „Галерията” в центъра на Кюстендил по проект, одобрен още през 2013 год, казаха от общината, пише kmeta.bg. Финансиреноте - около 2,5 мил. лева, е по програмата "Региони в растеж".

Изцяло се променя пространството около художествената галария "Владимир Димитров-Майстора". Премахват се съществуващите настилки и обособени алеи, дори и мозайката по стълбите на централното читалище "Братство"ще бъде сменена .

Предвижда се създаване на нови алеи, подмяна на съществуващата настилка, обособяване на кътове за отдих, на нов фонтан, на детска площадка на  27 кв. метра площ,  засаждане на нови дървета и храсти.

Багерите вече къртят всичко от досегашните пътеки, алеи и фасади пред бившото кино "Владимир Заимов". Съборено е и полуизгнило дърво.

От няколко месеца обаче има недоволства сред кюстендилци, че заради изграждането на паркинг  се предвижда премахването на  30-годишни брези. Дори в социалните мрежи е създадено движение "Спаси Кюстендил!". От общината успокояват, че брезите ще бъдат изкоренени и презасадени покрай река Банщица. Това ще стане със скъпа технология, но наесен, когато завършва вегетативнитият период на дърветата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов