Избрани Новини

3000 искат помощи за отопление в Благоевградско

Парите

28-07-2017, 13:51

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добрият стопанин се готви от лято за зимата

Топлят хижа "Яворов” със слънчеви колектори

Помощта е в размер на 73 лева месечно

Близо 3000 заявления за отпускане на помощ за отопление са подадени в Благоевградска област за по-малко от две седмици. Заявления се приемат от 17 юли, като крайния срок за подаването им е 31 октомври. Помощта, за която хората кандидатстват, е в размер на 73 лева месечно и се отпуска за срок от 5 месеца, съобщиха от регионалната дирекция “Социално подпомагане” в Благоевград.

Захарина Янкулска за трета година подава документи за отпускане на парична помощ за отопление. Тя живее заедно с дъщеря си, която е ученичка. По думите на жената през зимните месеци двете се отопляват само с един климатик.

БНТ: "Достатъчно ли са тези средства за да си заплатите отоплението?"
Захарина Янкулска:
"О, не, не. Аз понеже имам ученичка на 17 години, вдовица съм, пак е помощ."

Гюла Христова за първи път подава заявление за помощи за отопление. Надява се да бъде одобрена и на време да си закупи дърва за огрев.

БНТ:"Зимата как се отоплявате?"
Гюла Христова:
"Винаги на дърва, винаги на дърва, но рискувам. Бях в озеленяването на работа и оттам си карах, като кроехме дърветата, молех се на шефа да ми дава по малко. Подпалки тънки, цяла зима дими отвсякъде, трудно ми беше."

Над 18 000 души са подали документи за отпускане на парична помощ за отопление през миналата година в Благоевградска област. От тях одобрение са получили 15 000, съобщиха за БНТ от дирекция “Социално подпомагане”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов