Избрани Новини

След 50 години гимназията в Гоце Делчев "заслужи" основен ремонт

След ремонта условията в училището ще са за "Отличен"

Мащабен проект за обновяване на материално-техническата база спечели Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев. Той е на стойност 1 285 000 лв., а финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020 г. Това съобщиха община Гоце Делчев.

Ще се осигури енергийна ефективност, ще се подменят отоплителни, ВиК и електроинсталации, ще се ремонтират спортни площадки, прилежащи дворни пространства.

"С изпълнението на проекта във всички сгради ще бъдат създадени условия за достъп на хора с увреждания. Целта е да бъдат подобрени условията за провеждане на учебния процес, като се инвестира в цялостно обновяване на училищната инфраструктура", подчерта Георгиева.

В учебното заведение ще бъде доставено модерно и съвременно оборудване, което коренно ще промени условията за обучение и практика в училището. С реализирането на този проект НПГ „Димитър Талев“ ще се превърне в едно от най-модерните учебни заведения в областта, с прекрасни условия за учениците, както за обучение, така и за спорт, категоричен е кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.

Гимназията е създадена през 1965 г. Училищният комплекс е с площ 14 294 кв.м. Застроената площ е 3523 кв.м. През изминалите 50 години са се полагали усилия за поддържането на сградния фонд в рамките на възможностите на училището.

"Поддръжката, обновяването и модернизирането на образователната инфраструктура изисква огромни финансови ресурси, с които училището не разполага“, обясни директорът Мария Георгиева. В училищния корпус има 39 общообразователни и специализирани учебни кабинети, лаборатории и работилници; мултимедиен център; център по туризъм; учебно-тренировъчен център; актова зала; библиотека; физкултурен салон. Голяма част от учебните кабинети и работилници не са ремонтирани основно от основаването на училището до този момент. В 4 професионални направления се обучават 670 ученици от целия Гоцеделчевски регион, съобщава kmeta.bg



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)