Проведе се вторият национален любителски крос в Белица

На първо място се класираха Таня Димитрова /жени/ и Гено Увардов /мъже/

"Мечи крос 2017" отново събра на едно място любителите на планинското бягане, едно традиционно събитие, заложено в програмата за развитие на община Белица за устойчив туризъм, за отговорен бизнес и зелени идеи.
Събитието е част от политиката на кмета на община Белица Радослав Ревански за стимулиране на активния начин на живот и спорта в планински и градски условия.

Целта на състезанието „Мечи крос 2017” е да провокира повече хора да използват планинската среда по нов начин, възползвайки се от наличната инфраструктура, както и по-голямото предизвикателство за участниците - устойчивост в еко среда.
Под мотото „Да спортуваме за здраве в ЕДЕН - Най-добра европейска дестинация - Белица”, за втора година се проведе Национален любителски крос по планинско бягане под патронажа на кмета на община Белица.
Във второто издание на мечия крос взеха участие повече от 110 любители на планинското бягане.
На дистанция 12.7 км в категория мъже 1-во място завоюва Гено Увардов от Пловдив, последван от Димитър Маринов /Пловдив/ и Велизар Канарин/Стара Загора/.
При жените на 1-во място завърши Таня Димитрова от Пловдив, д-р Малина Вацкичева, която е преподаветел в Минно-геоложкия университет „Св.Иван Рилски”, София. Третото място взе Галя Чотова също от Пловдив.
На дистанция 4 км победител е Сабри Кьосов, второто място зае Салих Црънгалов и третото място остана за Селман Мельов, всички от гр.Белица.

Организаторите на събитието Община Белица, Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга”, Фондация „Четири лапи” и Народно читалище „Георги Тодоров- 1885″ благодарят на всички участници в "Мечи крос - Белица - 2017" и ги очакват на третото издание на "Мечи крос-Белица-2018".Снимка на Деня

Щрихи от Плевен