Избрани Новини

Мартин Митев: Не приемам упреците, отправени към мен от кмета

Позиция на председателя на ОбС - Плевен относно провелата се извънредна сесия днес

"При свикване на днешното извънредно заседание на Общинския съвет, са спазени изцяло изискванията на Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/, както и Правилника за организацията и дейността на ОбС - Плевен, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2015 - 2019г.

Като Председател на този Общински съвет съм длъжен да изпълня задълженията си съгласно чл.23, ал.4, т.2 от ЗМСМА, където изрично е посочено, че съм длъжен да свикам заседание на Общинския съвет при постъпило искане на 1/3 от общинските съветници.

В тази връзка не приемам упреците, отправени към мен от г-н kмета, с които упреци се запознах от публикации в медиите, че цитирам: „..не съм  изпълнил  задълженията като съветник и като председател, носещ отговорността за законосъобразното свикване на днешното заседание.“

Относно друг момента от изказването на кмета - че не съм пожелал да попитам в прав текст в залата съветниците техни ли са подписите и да потвърдят това пред всичките съветници и за протокола от заседанието, ще заява следното:

Заседателната зала не е съдебна зала и заседанието на Общинския съвет не е съдебен процес, нито пък публичен линч. Всички, избрани в този Общински съвет, са разумни хора, и съм убеден, че могат да носят отговорност за своите действия и постъпки. Общинският съвет не е морален съдник, нито следствен орган. Общинският съвет е законодателен орган!

Неприятно съм изненадан и от внушението, което прави кметът с изказването си, отново ще цитирам: „…да не се случи така, че подписката с оригиналните подписи да изчезне.“ Гарантирам ви, че такова нещо няма как да се случи и съм неприятно изненадан, че някой може дори да му хрумне, че подобна практика може да бъде прилагана.“



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов