Избрани Новини

Мартин Митев проведе среща с председателя на Българска Асоциация "Диабет"

Обсъдиха проблемите на диабетно болните и възможностите за тяхното разрешаване

Проблемите на диабетно болните и възможностите за тяхното разрешаване обсъдиха на среща днес Председателят на Общински съвет-Плевен Мартин Митев и председателят на Българска Асоциация "Диабет" Красимир Кънев. Двамата проведоха разговора по време на обедната пауза на националния здравен форум, посветен на проблемите на диабета, който се провежда в Плевен за трета поредна година, информират от пресцентъра на местния парламент.

"Проблемите на хората с диабет са в няколко групи. Първо те са социално-икономически, защото младите хора с диабет трудно си намират работа. Причината е, че работодателите се страхуват да ги назначават, защото се притесняват от проблеми по време на работа и това кара младите да крият заболяването си. Другият момент е, че диабетът попада в числото на деветте болести, които са защитени от съкращение“, сподели по време на разговора Красимир Кънев. „От друга страна проблемът е чисто здравословен. Не случайно диабетът е наричан „тихия убиец“, който понякога протича дори без симтоматика.

Държавата все пак, макар и в състояние на недоимък, се опитва и заделя някакви средства и засега е добър наш партньор“, допълни Кънев. От името на Българска Асоциация „Диабет” той благодари на председателя на Общинския съвет за разбирането, което проявява към проблемите на диабетно болните в региона. „Опитваме се да помагаме с каквото можем. Българска Асоциация „Диабет” и Сдружение "Диабет" - гр. Плевен винаги могат да разчитат на подкрепа от моя страна“, заяви от своя страна Мартин Митев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов