Гергана Дечева ще представи книгата си "Къщата на светулките“

Работи като преводач и преподавател по английски

Днес от 18 часа в библиотеката на НЧ „Н. Вапцаров-1866“ - Благоевград Гергана Дечева ще представи книгата си „Къщата на светулките“.

Гергана Дечева е завършила английска гимназия в Бургас, английска филология с бакалавърска степен английска и американска литература в СУ „Климент Охридски“, журналистика  в Уестминстърския университет в Лондон.

Работила е като преводач и преподавател по английски в Кипър, Малта, Англия и сега в Австрия, но в момента превежда само художествена литература и преподава английски. Превела е 52 книги през последните 6 години.

Като писател (което е изцяло хоби) има над 500 разказа. „I Have Strong Jaws” е първата ѝ книга и е излязла само на английски поради липсата на каквото и да е внимание от страна на нашите издателства, понеже тогава вече не живее в България. „Къщата на светулките” е първата ѝ книга на български и за първи път е роман, макар че в нея има доста притчи. 

Пише рецензии за книги, но предимно по неин избор.

Книгата „Къщата на светулките“ ще бъде представена в няколко града на България: София, Благоевград, Бургас, Варна и Ахтопол на празниците "Морски изгреви", и в Австрия в Линц, Грац и Виена.