Избрани Новини

Бузуки вечер загря Сандански с гръцката мегазвезда Андреас Стамос

Вечерната щафета бе поета от тийнсензацията EVA, придружена от селфимания

След изключителния успех на първите два дни на фестивала „Балканско веселие“, третата вечер превърна „Алеята на дипломата“ в град Сандански в истинско бузуки. Освен гръцката звезда Андреас Стамос,  на сцената се качиха още много изпълнители от различни музикални стилове – поп, фолклор и попфолк, а броят на посетителите надмина очакваното.

Забавленията за най-малките стартираха от сутринта, а атракционите бяха на разположение през целия ден до края на вечерта. Не липсваха и вкусни специалитети от Балканите, приготвени от най-добрите готвачи и студени питиета, които всеки можеше да опита.

Музикалната програма в съботния ден предложи двойна доза забавление, като първата й част стартира по обяд. Тя бе открита от фолклорната изпълнителка Дафина Димитрова. След това на сцената се изявиха Румина, Гергана Димова и Sinan.

Вечерната щафета бе поета от тийнсензацията EVA. Атрактивната изпълнителка, която преди по-малко от месец грабна две награди в първия по рода си фестивал BG Music Festival, зарадва публиката в Сандански с изпълнения на хитовете си. Тя бе очаквана с огромно нетърпение от десетки фенове в Сандански, които не спираха да скандират името й. След като приключи с участието си повече от час и половина певицата раздава автографи и си прави селфита с всеки един от почитателите, дошли да се докоснат до любимката си.

След нея на сцената на „Балканско веселие“ се изяви и поп дивата Клавдия, която спечели първа награда на BG Music Festival. Тя зарадва публиката със собствени парчета и с микс от емблематични естрадни песни и световни хитове.

Сред най-запалените фенки на младите изпълнителки бяха момичетата от местната вокална група "Звънче" с ръководител Здравка Гошевска, които се представиха с изпълнения на популярни БГ песни.

След солидната доза поп музика, дойде ред и на фолклора. На сцената на "Балканско веселие" отново излезе Дафина Димитрова, която изпълни много танцувални и игриви песни и даде тон за най-дългото хоро за деня.

Танците не спряха и по време на изпълненията на обичната изпълнителка на македонската песен Румяна Попова. Тя пя повече от час, като не пропусна да поздрави жителите на града с емблематичната "Добре дошли в Сандански, приятели". Талантливата изпълнителка, която хората от този край безкрайно много харесват, представи много обичани от поколения българи народни песни, а дългото хоро се изви в цялото пространство на „Алея на дипломата“.

Истински музикален маратон представиха и попфолк певците Румина и Гергана Димова, Sinan и Стилиян, които отново се качиха на сцената, за да изпълнят най-популярните си парчета.

Кулминацията на вечерта настъпи, когато се появи гръцката мегазвезда Адреас Стамос. Той се изяви на сцената със своя виртуозен бенд и предложи на публиката уникално лайв шоу. Певецът бе подготвил специална хитова програма, която представи на живо в продължение на повече от час и половина. За гръцката икона това бе първа среща с българската публика и самият той не скри огромното си вълнение и дори помоли някой да преведе думите му на възхищение и благодарност към публиката в Сандански.След като сподели емоциите си пред хилядите зрители, дошли да се насладят на темпераментните гръцки ритми, изпълнителят продължи с програмата си, а за радост на всички я удължи с повече от 30 минути. Ударната доза гръцки хитове вдигна градуса на настроението на многобройните гостите на фестивала „Балканско веселие“ до краен предел. Андреас Стамос не пропусна да запечата със снимка за спомен първия си досег с българската публика и обеща скоро отново да дойде у нас.

Предстои последният ден на фестивала -  9 юли, като в него ще вземат участие още хитови изпълнители от различни жанрова, а гвоздеят на програмата ще бъде неповторимият Азис. Заповядайте! Вход свободен!

Организатори Мюзик Медия Клъстер и Община Сандански

За повече информация: www.facebook.com/Балканско-Веселие



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)