Избрани Новини

Нанков: Трудно се печели европейско доверие

Трудно се задържа и лесно се губи

Лесно се печели и изпълнява проект, лесно се управлява оперативна програма, трудно обаче се печели европейското доверие, доверието на европейските ни партньори. Трудно се задържа и лесно се губи. Благодарение на това доверие в предните два мандата на премиера Бойко Борисов, нито този, нито други изключително качествени обекти на община Бургас нямаше да могат да се реализират. Това заяви в Бургас при откриването на „Приморския парк” в Морската градина на Бургас министър Николай Нанков, предаде пресцентърът на МРРБ.

Той подчерта, че качеството, с което Бургас изпълнява проектите си, на други места трудно се открива и отчита. „Адмирации към кмета Димитър Николов и неговия екип за толкова добре изпълнените обекти”, допълни още регионалният министър. Той отбеляза още, че всички жители и гости на Бургас ще се радват и наслаждават на един уникално възстановен парк. „Ще бъдем заедно с кмета и още десетки проекти ще се реализират в община Бургас”, категоричен без той.

Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Дончо Атанасов инспектираха и строителните дейности по улица „Крайезерна”в Бургас. Ремонтът се финансира по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020. Той е изпълнен по проект „Обновяване на градска жизнена среда в северна промишлена зона и южна промишлена зона“ на обща стойност 18 252 600 лв.

Инж. Атанасов съобщи,че е обявена процедура за изграждане на зелена система от дървета срещу снегонавявания между Бургас и Карнобат, която отсечка бургазлии наричат „лятната магистрала”. Предвижда се в участък от 400 м. да бъдат засадени 4-метрови вечнозелени кипариси, които да образуват плътен пояс в сервитутната зона. Ако мярката е успешна, че ще се приложи на всички опасни от снегонавявания участъци от републиканската пътна мрежа.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)