Избрани Новини

Продължават Летните театрални празници в Банско

От 10.30 часа е любимата приказка за деца и възрастни "Пепеляшка”

Най-добрата фестивална дестинация на Балканите - Банско, събира големите в театъра за тазгодишното издание на Летните театрални празници „На публиката – с любов”. От 1 до 7 юли едни от най-добрите постановки от театралния афиш на страната ще бъдат играни на сцената на читалище „Никола Вапцаров”.
Театралният форум днес продължава с любимата приказка за деца и възрастни „Пепеляшка”. Тя ще оживее на сцената в Банско от 10:30 часа. Приказка, която подтиква да повярваме отново в чудесата и да искаме отново и отново да съпреживеем трогателната история на бедното момиче, което става принцеса. В разказа на актьорите от Държавен куклен театър - Варна умело се вплита и участието на децата от публиката, които магията на театъра превръща в принцеси, гълъбчета и кончета.
Театралните вечери продължават с пиесата “Женско царство”. Искра Радева, Мария Статулова и Елена Кънева ще вземат в ръцете си цялата власт, която до този момент е принадлежала на мъжете. Така докато нежният пол управлява, Теодор Елмазов, Пламен Сираков и Веселин Цанев поемат грижата за домакинството и децата.
На 7 юли 2017 г. Банско събира на едно място трима от най-добрите актьори от младото поколение. Асен Блатечки, Койна Русева и Калин Врачански. Те ще закрият седмицата, посветена на театъра с постановката "Малко комедия", обединяваща в забавен текст не една, а цели две театрални пиеси -  „Предложение" и „Мечка" по текстове на гениалния руски автор Антон Чехов. За повечето от големите чехови пиеси пише комедия. И най-често хората излизат от тях със сълзи в очите. „Малко комедия" обаче е комедия. И точно поради това в този проект е ангажирано виртуозното актьорско трио. Целта му е единствено и само забавлението от бляскавите актьорски интерпретации на гениалните чехови персонажи.
Начало на представленията: 19:00 часа. Продажбата на билети на касата на читалище „Никола Вапцаров”.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)