Избрани Новини

Комедията "Забранено за смях” на търговищката трупа гледаме в Банско

Летните театрални празници "На публиката – с любов” продължават

Летните театрални празници „На публиката – с любов” продължават в Банско днес, 3 юли, с комедията „Забранено за смях” на Държавен драматичен театър – Търговище, получила най-престижната награда за драматургия в Хърватия „Марин Държич”. Тя е втората постановка от театралния афиш.

“С външните си прояви животът е смехотворен, трагичен той е само в дълбокия си скрит, вътрешен смисъл!” Може би тази мисъл е имал предвид Миро Гавран, когато е писал комедията “Забранено за смях”. Прекрасно скроен текст, ярки характери, напрегнато действие с неочаквани обрати, блестящ с остроумието си диалог. В тази пиеса се усеща, че още при създаването й авторът е мислил за актьорите и публиката, и то с голямо уважение.

50-годишният Борис е част от класически любовен триъгълник – богата съпруга с “културни интереси” и млада красива любовница. Идилията свършва, когато любовницата Нина решава да прекъсне връзката им. Блудният съпруг се завръща у дома си и разбира, че вече е нежелан. Семейството му си е изградило нов живот, в който той няма място и съпругата му е готова на всичко, за да го върне при… любовницата му.

И така, в заформилия се любовен триъгълник, след неочаквани перипетии и обрати с много смях, ни предстои да разберем кой от тримата ще се окаже “тъпият ъгъл”.

В този спектакъл ще видите прекрасни актьорски изпълнения. Любомир Фърков, Даниела Горанова и Теменуга Первазова с всеотдайност, въображение и искреност изграждат своите герои, конфликтите между тях, така че театралният разказ върви с лекота и магнетичност по начин, който кара зрителя да вижда повече от това, което гледа.

Сценографското решение на Галя Абаджимаринова находчиво и остроумно създава една художествена реалност, която помага за извеждането на дълбоки смисли и задължава творческия състав към истинска импровизация.

Режисьор на представлението е Александър Илинденов (“Пеперудите са свободни”, “Член 223”).

 Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)