Йовковата "Боряна” закрива театралния сезон в Благоевград

Драматичен театър – Благоевград отново предоставя промоционални цени

Драматичен театър „Н.Вапцаров” – Благоевград ще закрие сезон 2016/2017 с приказка за доброто – „Боряна” от Йордан Йовков. Едно от най-успешните представления в репертоара на театъра от 2014 година ще бъде представено днес от 19:00 ч.
Това е последното заглавие от програмата за юни, обявено на промоционални цени, подарък към зрителите -  два билета на обща цена 10лв. 
Пепа Манева, в ролята на Боряна, е цветният герой, който ще разкаже приказка за доброто, но този разказ ще е и за войната между любовта и парите, която, уви, има все тъй съвременно звучене. Именно Боряна спасява Златил (Николай Кимчев) от греха и тъмнината на собствените му страхове – синовете му, кражбата, хората и дори смъртта. Цветното „петно” на сцената – Боряна, внася топлина в един нещастен дом, носи радост и спасява всички. Спасява ги от самите тях, от сивотата, от природата им.
„Борбата за духовното извисяване и свобода на човека с материалното му заробване от силата на земното притегляне. Ярки, колоритни, автентични българи разкриват тази жестока драма, като ни докосват до най- дълбоките корени на националния архетип” -  размисли на Бойко Богданов, режисьор на постановката. Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"