Избрани Новини

"Боряна" гледаме днес в благоевградския театър

Тя е едно от най-успешните представления в репертоара на ДТ "Н.Вапцаров“ от 2014 година

Едно от най-успешните представления в репертоара на ДТ „Н.Вапцаров“ от 2014 година ще бъде представено днес /30.05./ и утре /31.05./ в Благоевград.
Пепа Манева, в ролята на Боряна, е светлият герой, който ще разкаже приказка за доброто, но този разказ ще е и за войната между любовта и парите, която, уви, има все тъй съвременно звучене. Именно Боряна спасява Златил (Николай Кимчев) от греха и тъмнината на собствените му страхове – синовете му, кражбата, хората и дори смъртта. Цветното „петно” на сцената – Боряна, внася топлина в един нещастен дом, носи радост и спасява всички. Спасява ги от самите тях, от сивотата, от природата им.
„Борбата за духовното извисяване и свобода на човека с материалното му заробване от силата на земното притегляне. Ярки, колоритни, автентични българи разкриват тази жестока драма, като ни докосват до най- дълбоките корени на националния архетип,” твърди Бойко Богданов, режисьор на спектакъла.
Постановка и музикална среда Бойко Богданов
Сценография,костюми и мултимедия Цвета Богданова  
Участват/по автора/: Пепа Манева, Николай Кимчев, Кънчо Кънев, Георги Манев, Илия Павлевчев, Биляна Дилкова, Божана Косева, Андраш Кончалиев, Теодор Куков, Александър МитевТоп Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден