Избрани Новини

Пирин (Благоевград) стартира с 23-ма футболисти

От 26 юни отборът заминава на подготвителен лагер в Банско

Отборът на ОФК Пирин започна официално подготовката за новия сезон в Първа футболна лига с 23-ма футболисти, традиционен водосвет за здраве, шампанско и доста въпросителни относно селекцията, напускащите и оставащите играчи и евентуалните нови попълнения, плановете и целите пред състава, информира БНТ2. Това стана ясно от брифинга, който даде пред медиите преди днешната тренировка на стадион "Христо Ботев" старши треньорът на благоевградските "орлета" Милен Радуканов.

"На някои от въпросите се намират трудно отговори, на други - по-лесно", каза Радуканов. "Преди два дни започнахме с медицински изследвания, вчера направихме две тренировки. Програмата и това, което зависи от спортно-техническия щаб, е направено, ясни са плановете до започването на първенството. Подготовката ще продължи в Благоевград, като първата контрола е на 24 юни със Струмска слава (Радомир). След това от 26 юни отборът заминава на подготвителен лагер в Банско, който ще продължи до 7 юли. Там засега са предвидени четири контроли - с Витоша, Славия, Септември (София) и Ботев (Враца)."

Отборът вече напуснаха Орлин Старокин, Тони Тасев и Рой Дженкинс. "Възможно и други футболисти да напуснат," каза Радуканов, а нови, по думите му, трудно се привличат и засега отказите на поканите от страна на ОФК Пирин към отделни футболисти, които са желани от спортно-техническото ръководство, преобладават. Той не е оптимистично настроен и за евентуалното оставане на опитния Иван Цветков, който бе и играещ помощник-треньор през миналото първенство. Ново попълнение засега е Божидар Васев от Ботев (Пловдив). На проби са Бобан Григоров от македонския Брегалница (Щип) и Анти Рения от Левски (Карлово). Ние сме тук, водим тренировките, ще даваме всичко от себе си, това изискваме и от футболистите, заяви Радуканов.

Радуканов не пожела да назове конкретно какви са проблемите пред клуба, но не скри че обстановката и настроението сега са по-минорни в сравнение с тези, когато пое треньорския пост в ОФК Пирин преди началото на пролетния полусезон на миналия шампионат, и оптимизма, дошъл след успешното представяне, възходящата линия в развитието на състава и добрия завършек на първенството. Надявахме се да продължим с възходящото развитие, но явно с по-скромни възможности и целите ще бъдат по-скромни - така Разуканов отговори на въпрос за целите пред отбора през новото първенство.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)