Избрани Новини

Студенти от ЮЗУ спечелиха две награди от "Изгряващи звезди“

Отличиха ги на най-големия национален младежки бизнес форум

Студентите Марина Николова, Магдалена Димова, Георги Панов и Нехат Имам от специалност „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ се представиха отлично на финала на най-големия национален младежки бизнес форум „Изгряващи звезди“, организиран от Junior Achievement Bulgaria. Те създадоха проектите си под ръководството на преподавателите ас. д-р Благойка Пълева – Кадийска и Елена Благова.
Студентите се явиха в състезанието с тяхната студентска компания „Еврика груп“ и успяха в рамките на два месеца да проектират и изработят действащ прототип на животоспасяващ несесер за планинари и природолюбители. За идеята си възпитаниците на ЮЗУ „Неофит Рилски“ бяха отличени с две първи награди в различни категории:
* Голямата награда в рамките на съвместния проект #StartupТворилница на JA и на най-младия член на Европейския парламент Андрей Новаков за „Най-добър студентски екип от проекта #StartupТворилница. Наградата им бе връчена лично от него. Те ще имат възможност да посетят Европейския парламент в Брюксел през есента на 2017 г. по покана на Андрей Новаков.
*Другата първа награда е в специалната категория „Вдъхновение за здравословен живот“, която им бе връчена от д-р Стамен Попов и д-р Росен Димитров от една от най-големите фармацевтични компании в света Novartis.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)