Избрани Новини

Еко арт фестивал на съвременното изкуство завладява Благоевград

Мястото на неговото провеждане е парк "Бачиново“ и поречието на река Благоевградска Бистрица

За втори път Благоевград ще бъде домакин на Еко арт фестивал на съвременното изкуство. От 14 до 18 юни областнияj център на Пиринско, става център за изкуство.  Името на фестивала не е случайно. Мястото на неговото  провеждане е парк „Бачиново“ и поречието на река Благоевградска Бистрица. Началото на Еко арт фестивала на съвременното изкуство ще бъде поставено от 17.00 часа. Темата на фестивала е „Карусел“. Куратор  е Дойчин Русев, а организатор е Сашо Стоицов. Участие ще вземат Дан Тенев, Дойчин Русев, Красимир Добрев, Стела Василева,
Цветан Кръстев, Юри Марков, Янко Стоицов.
„Фестивалът за съвременно изкуство на открито е едно продължение на уникалната природна среда на парк „Бачиново”. Той изцяло е насочен към развитието на съвременните форми на изкуството в съзвучие с и като продължение на природата с нейния кръговрат. Фестивалът е насочен към приобщаване на различни възрастови групи и цели преоценка на отношението ни към уникалната природа в региона и преосмисляне на ролята ни в опазването на околната среда. Осъзнаване на значението на рециклирането на ресурсите и новите, природощадящи източници на енергия е основната идея на фестивала. Чрез средствата на изкуството на открито целим да инспирираме зрителите в посока на това, как да сведем до минимум вредното влияние на човешката дейност върху планетата“, казва Дойчин Русев. Той допълва, че със своя фокус към екологична устойчивост фестивалът е едно изключително събитие за онези, които искат да се разхождат сред природата и същевременно да се радват на съвременно изкуство в действие.
Еко арт фестивалът за съвременно изкуство, включва формите на land art и пърформанс. Това е една изключителна възможност чрез средствата на съвременното изкуство на открито то да бъде представено на зрителя в неговата естествена среда за отдих. Със своите специфични дадености и неповторима красота природен парк „Бачиново” и река Бистрица създават една великолепна възможност именно за това.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов