Здравка Лисийска представя нова книга и изложба

Потичната й книга се нарича "Мигновения"

Днес художничката Здравка Лисийска от Благоевград ще представи първата си поетична книга  "Мигновения". Една приятна изненада за литераторите в областния град, както и за почитателите на изкуството й. Още повече, че поезията в книгата е илюстрирана с нейни творби. Стихотворенията са приютени в четири цикъла, посветени и на любовта, и на самотата, и на града. Осезаемо е присъствието на града в стиховете, още повече, че е претворено по един сдържан, ненатрапчив начин, но силен и въздействащ. Око на художник, но и слово на творец, знаещ кога да бъде пищен и кога - камерен. Поезия, която си струва да бъде прочетена, а книгата - на своето почетно място в домашната библиотека.

Доц. д-р Здравка Лисийска е родена в Разлог, завършила е НХА "Николай Павлович" - дизайн. Живее и работи в Благоевград, преподавател е в ЮЗУ "Н.Рилски". Има публикувани 6 монографични книги, свързани с изобразителното изкуство, както и много научни статии. Творческата й дейност включва самостоятелни изложби на текстилни пана, живописни картини, графики и илюстрации на книги. Нейни творби се намират в частни колекции и галерии в редица страни по света.

Представянето на новата й книга е днес от 16.30 часа в централното фоайе на Първи корпус на ЮЗУ "Н.Рилски" в Благоевград. То ще е придружено от изложба на смайващите и невероятни картини на талантливата художничка, а както се и оказа - талантлива поетеса. На добър път!Снимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково