Избрани Новини

Ремонтираха училище в Сапарева баня

С проекта се оптимизира сградният фонд и материално-техническата база в училището

Приключиха ремонтните дейности в СУ "Христо Ботев" - Сапарева баня, които бяха по програма на МОН и в размер на близо 200 хил. лв. С проекта се оптимизира сградният фонд и материално-техническата база в училището.

Проектът на Община Сапарева баня бе по Национална програма "Оптимизация на училищната мрежа", модул "Рационализация на мрежата от професионални училища". До няколко месеца предстои и отчитане на проекта.

Със средствата по него са закупени нови компютърни конфигурации, интерактивни дъски, мултимедийни проектори и лаптопи. Кабинетът по химия е обновен и оборудван, закупена е и частична мебелировка за класните стаи.

Извършени са също така строително-ремонтни дейности на санитарните помещения, които от години бяха в окаяно състояние. Освежени са всички класни стаи и коридори в училището, както и подовата настилка на няколко кабинета. Има монтирани нови щори и подменени мебели, което съответно подобрява интериора и прави средата приятна за учебни занимания.

"С една нова и модернизирана среда училището в Сапарева баня ще посрещне учениците за следващата учебна година. Да се надяваме това да привлече нови ученици, които ще се чувстват добре в нашето училище. Надяваме се да направим и добър прием след 7-ми и след 8-ми клас. Специалностите, които предлагаме, са нови, атрактивни и различни", коментира директорът на СУ "Христо Ботев" Емилия Гелева.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден