Избрани Новини

Правят нов балнеоложки център в Сапарева баня

Ще се отворят 600 работни места за административен и обслужващ персонал

Нов балнеоложки център за 20 млн.лв. ще бъде построен в Сапареа баня, информира kmeta.bg. Вчера общинските съветници  дадоха разрешение за ползване на минералната вода – по 2 куб.м в секунда. Инвеститорите са дупнишкият бизнесмен и лидер на ПП „Народен съюз“ Вергил Кацов в съдружие със собственика на фирма „Каро трейдинг“ Красимир Караиванов и автотърговеца Александър Янев от село Червен брег, съобщава „Струма“.

Имотът от 20 дка заедно с 10-ина сгради, собственост на Министерството на транспорта, бе купен преди около година, като в сделката участваха братът на В. Кацов – Александър, и боксьорът Кубрат Пулев. По-късно Кубрат Пулев се отказа от своя дял в имота, който е на метри от гейзера в Сапарева баня, а в замяна Ал. Кацов му даде вилата си за над 1 млн. лв. в Сапарева баня, в която боксьорът сега развива туристически бизнес.

Вергил Кацов, Красимир Караиванов и Александър Янев представиха вчера проекта си за балнеосанаториум пред общинските съветници. Той включва лукс сграда на 25 000 кв.м разгъната площ с 4 басейна, 12 вида екзотични сауни, няколко заведения, балнеоцентър с всички екстри и с капацитет за 2000 посетители. Ще се отворят 600 работни места за административен и обслужващ персонал.

„Този санаториум е уникален. Подобен има само в Будапеща“, категоричен бе архитектът Станимир Михайлов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов