Красиви изпълнения, синхрон и изкуство показаха децата на Благоевград

Завършиха Дните на детското творчество

Изключително богата програма, наситена с много емоции и детски усмивки, съпътства двата дни на фестивала „Дни на детското творчество“ в Благоевград.
Над 600 деца от 13 детски градини показаха изкусни танци, научени през годината. Фестивалът „Дни на детското творчество“ се организира от Община Благоевград за 11 поредна година.Под ръководството на своите учители, децата пресъздадоха богатството и многообразието на култури и традиции от цял свят.
В първия ден на фестивала свои миниспектакли показаха децата от детските градини „Мак“, „Здравец“, „Роса“, „Детски свят“, „Усмивка“, „Щастливо детство“ и „Света Богородица“.
Началото на втория фестивален беше поставено с изпълнения на децата от ДГ „Алени макове“. След тях на сцената излязоха децата от детските градини „Детелини“, „Ведрица“, „Първи юни“, а финалът беше поставен от малчуганите от ДГ „Вечерница“.
Секретарят на Община Благоевград София Янчев връчи грамоти на деца и преподаватели, взели участие проявата. 
С фестивала „Дни на детското творчество“ Община Благоевград има за цел да даде сцена за изява на младите таланти и да насърчи тяхното развитие в различни аспекти, както и да покаже отличната работа на преподавателите с децата на Благоевград.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен