Избрани Новини

Талант, красота и чар показаха малчуганите на Благоевград

Първият фестивален ден от Дните на детското творчество премина с успех и въодушевление

Деца от седем детски градини демонстрираха талант и финес в първия ден на тазгодишния фестивал „Дни на детското творчество“. Инициативата се провежда за 11 поредна година и има за цел да даде сцена за изява на младите таланти и да насърчи тяхното развитие в различни аспекти, както и да покаже отличната работа на преподавателите с децата на Благоевград.
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов изпрати поздравителен адрес, чрез който приветства малчуганите и техните преподаватели.
Фестивалът „Дни на детското творчество“ бе открит с изпълнения на децата от ДГ №10 „Мак“, след тях излязоха и възпитаниците на детска градина „Здравец“, които изпълниха танцова композиция „Под дъгата“. Изключително добре подготвени, на сцената в зала „Яворов“, се представиха и малчуганите от ДГ „Роса”, които танцуваха,,Рожден ден“ и ,,В търсене на съкровищата“. Много настроение, красота и усмивки, предложиха и малчуганите от „Детски свят“, „Усмивка“, „Щастливо детство“, „Св. Богородица”. Във фестивала “Дни на детското творчество“ тази година участват около 600 деца.
Фестивалът на малките таланти на Благоевград продължава и утре от 16:30 часа в зала „Яворов“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)