Избрани Новини

Дирекцията на Национален парк "Рила” връчи грамоти на природолюбители

Учениците са от Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов"-Благоевград

Дирекция „Национален парк Рила“ връчи грамоти на ученици от 11 и 12 клас на Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ - Благоевград за активно участие в образователни екологични програми, свързани с популяризиране и опазване на Национален парк „Рила“. Отличията бяха връчени по време на открит урок по родолюбие на тема „Какво знаем за моето родно селище“ в Регионален исторически музей - Благоевград.
Грамоти получиха ученици, активно участвали в отбелязването на една от най-значимите дати от природозащитния календар - Международния денj на Земята - 22 април.

През изминалата учебна година последователно бяха организирани две образователни екологични програми на територията на НП „Рила“ с ученици от 10 и 11 клас. С цел популяризиране на съвместните програми, част от гимназистите участваха в 30-минутно радиопредаване на 27 февруари т.г., където споделиха впечатления от проведените екологични занимания в защитената територия.

Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“–Благоевград е успешен партньор на Дирекция „Национален парк Рила”. Двете институции си сътрудничат с цел формиране на природозащитно отношение, култура и възпитание в подрастващото поколение, и популяризиране на съвременните образователни тенденции, свързани с опазването на околната среда.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)