Избрани Новини

В Национален парк "Рила“ отбелязват Деня на парковете в България

Втори ден се провежда екологична образователна програма

По повод Деня на парковете в България в Посетителския център за Национален парк „Рила” и района на резерват „Скакавица“ продължава и днес екологичната образователна програма. В нея се включиха  ученици от клуб „Вселена 7“ на Средно училище „Кузман Шапкарев“ - Благоевград. С беседи, мултимедийни презентации, еко-игра и демонстрации младите хора се запознаха с биологичното разнообразие, забележителностите, физико-географската характеристика и правилата за поведение в защитената територия. Програмата предвижда и интерпретативен ботанически маршрут „Приятели на растенията“ от хижа „Скакавица“ до водопад „Скакавица“.
Денят на отворените врати ще се проведе в Посетителските центрове в Паничище и Самоков на 28 май 2017 г. от 9.30 до 17.00 часа. Посетителите на 28 май 2017 г. от 9.30 до 17.00 часа ще могат да се запознаят с дейността на парковата дирекцията и природата в най-големия български национален парк.

Датата 28 май е определена през 1999 г. по решение на Министерството на околната среда и водите за Ден на парковете в България. Отбелязва се с разнообразни инициативи на дирекциите на трите национални парка в България –„Централен Балкан”, „Рила” и „Пирин”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов