Избрани Новини

Савеклиева: АМ "Струма“ и втори кабинков лифт в Банско са приоритет за депутатите на ГЕРБ от Благоевградско

Проведе се съвместна пресконференция на народните представители на ГЕРБ от Благоевградска област

Доизграждането на автомагистрала „Струма“ и втори кабинков лифт в Банско са двата най-важни проекта, чието реализиране е сред основните ни приоритети. Това заяви на съвместна пресконференция на народните представители на ГЕРБ от Благоевградска област областният координатор на партията в Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева. Тя подчерта, че всички те са обединени в усилията си тези два обекта да се случат през този мандат на правителството с премиер Бойко Борисов.

„За строителството на автомагистрала „Струма“ вече имаме внесен въпрос към министъра на регионалното развитие и благоустройството какво е забавянето по процедурата относно Лот 3 Благоевград – Сандански и конкретно Лот 3.2 Крупник –Кресна и ще се прави ли нов търг, както и на какъв етап е най-проблемният участък през Кресненското дефиле - най-сложният участък, а и с най-много проблеми и най-много катастрофи, за съжаление, с много жертви“, каза още Савеклиева. Тя добави че ако до края на 2020 година нямаме изцяло завършен проект, ще се наложи България да връща европейските средства отпуснати за него. Народният представител допълни, че колеги й от Област Благоевград ще работят усилено и за изграждането на необходимия за Банско втори кабинков лифт.

Даниела Савеклиева коментира също, че депутатите на ГЕРБ в Благоевградска област вече имат изготвен график за започване на съвместни приемни във всяка една община от региона. „Целта ни е връзката, която винаги сме имали с хората да не бъде прекъсвана, защото това за нас е най-важното“, подчерта Савеклиева.

Според народния представител от Банско Александър Мацурев изграждането на вторият кабинков лифт в Банско е важно за развитието не само на зимния ни курорт, но и на целия регион. „Този проект ще подпомогне развитието на туризма, който създава много работни места за хората не само от нашата област”, подчерта Александър Мацурев.

Стефан Апостолов и Георги Динев подчертаха, че народните представители на ГЕРБ от Благоевградска област са създали един добър екип, който ще работи за решаване на проблемите в областта, а с работата си в различните парламентарни комисии ще бъдат полезни за целия регион и ще оправдаят доверието, което са им гласували избирателите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов