Избрани Новини

56 са трудовите злополуки в областта през 2016 г.

Има тенденция за намаляване на трудовия травматизъм

Международния възпоменателен ден за загиналите и пострадали от трудови злополуки бе отбелязан в Добрич. В храм "Свети Георги" архиерейският наместник Иван Дойчев отслужи възпоменателна панихида, съобщава БТА. Присъстваха кметът Йордан Йорданов и председателите на регионалните организации на КНСБ Гинка Василева и на КТ "Подкрепа" Маргарита Ефтимова.
По данни на Регионалното управление за социално осигуряване в Добрич, през 2016 година на територията на област Добрич са станали общо 56 трудови злополуки, съобщи на пресконференция Гинка Василева. Две от злополуките са смъртни. При едната е загинал работник в земеделска фирма при товарене на бали слама. При другата жертвата е шофьор на камион, починал при катастрофа. От всички 56 трудови злополуки, 47 са станали на работното място, а седем - на отиване или връщане от местоживеене до работа, посочи Василева.
Въпреки тенденцията за намаляване на трудовия травматизъм, Василева призовава работодателите да инвестират в сигурността на работните места. Според нея, самите работници също недостатъчно оценяват, че трябва да се спазват правилата на работното място и това води до голям брой трудови злополуки, до много увреждания и загубени човекодни. 
От 56-те трудови злополуки през миналата година в областта са загубени 2335 работни дни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов