Избрани Новини

Бойка Асиова получи свидетелство за дарение от кмета Герчев

43 снимки от всичките 13 книги, които е написала и издала, са дарени за нуждите на общината

Свидетелство за дарение на Община Разлог получи Бойка Асиова от кмета инж. Красимир Герчев. 43 снимки от всичките 13 книги, които от 1985 г. до този момент г-жа Асиова е написала и издала, са дарени за нуждите на общината и прилежащите социални звена. живи“.
Фотографиите в творбите са от личния архив на Бойка Асиова и от архива на наследниците на лицата в тях, както и от Исторически музей-Разлог, събирани и издирвани през годините. Изображенията са представени и в специална фотоизложба „Гeрои и прототипи в творчеството на Бойка Асиова“, която се състоя миналата година. Посланието на изложбата е „Човеци, чиято история е разказана, остават“. Интересен е фактът, че лицата от книгите са познати хора сред населението на Разлог от ежедневието в миналото, също така и известни личности от града като първият депутат след Освобождението Петър Цветков. Историите са и за видни учители, дарители, както и обикновен бояджия-албанецът Адем, чиято лична история завърта целия роман „Яловата вдовица“. Куратор на изложбата е фотографът Иво Хаджимишев, завършил фотография в Англия.
Следващата стъпка в професионален план на Бойка Асиова е написване на книга по изложбата, която ще бъде със заглавие „Рода от първи пояс“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов