Избрани Новини

Кои са най-предпочитаните спортове от учениците в Благоевград?

Градът предлага много спортни школи на децата

Близо 60 са спортните клубове в Благоевград, които предлагат възможност за физическа активност на деца и възрастни. Кой са най-предпочитаните спортни занимания от учениците? БНТ направи класация, според отговорите на учениците от града.

На четвърто и пето място зрителите на БНТ са поставили таекуон-до и спортна гимнастика. Източното бойно изкуство е сред най-развитите спортове в Благоевград през последните години, а ядрото на националния отбор по таекуон-до версия ITF e от състезатели на благоевградския клуб "Фолкън". Успехите, титлите и медалите на благоевградските таекуондисти пък несъмнено са една от причините все повече деца да искат да се занимават с този спорт.

Спортната гимнастика в града също е с традиции, а двата клуба, които я развиват, се радват на голям интерес от учениците.
Трето място в седмичната ни анкета е за тениса. Спортът, който несъмнено през последните години в България се свързва с имената на Григор Димитров и Цветана Пиронкова, е любим за много от благоевградските ученици.

Йордан Цветанов, треньор по тенис:
"Тенисът е един от спортовете, които могат да се играят от всякаква възраст - от 5 до 75-годишна възраст има тенисисти. Много комплексно развитие на тялото, мисълта и може би за това е един от предпочитаните спортове."

Плуването е сред най-предпочитаните спортни занимания от учениците в Благоевград. След като преди няколко години беше построен басейн с олимпийски размери. Сега условията за практикуване на този спорт в Благоевград са чудесни, а интересът на децата все по-голям.

Станислава Христова:
"Най-предпочитаният спорт сред учениците в Благоевград безспорно е футболът."
Васил Петров, треньор по футбол:
"Където има ливадка, където има теренче. Пък и телевизията е едно от основните неща, които популяризират футбола. Пък и виждате, че да не кажа всяко второ, всяко първо дете минава през футбол."

В Благоевград има няколко футболни школи, като само в тази на "Пирин" тренират близо 500 деца.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов