Избрани Новини

Две загуби за юношите на "Пирин" в Пловдив

По-малките орлета отстъпиха на "Ботев" с 1:2

Две поражения записаха юношите младша и старша възрастна Пирин в поредния кръг от Елитните групи до 17 и 19 години. По-малките орлета отстъпиха на Ботев с 1:2 в мач, изпъстрен със здрави влизания, а головите положения пред двете врати не бяха много.
В 25-ата минута Димитър Тонев намери Благовест Данчев в наказателното поле и халфът с премерен удар откри. Малко по-късно обаче гостите се възползваха от грешка в отбраната на Ботев и изравниха чрез Иво Михайлов. Малките орлета удариха и греда секунди преди почивката. След почивката играта бе равностойна, а в 56-ата минута, след центриране от ъглов удар, Димитър Аврамов с глава донесе трите точки за пловдивчани. До края на срещата гостите пробваха няколко атаки, но те бяха отразени от защитата на "канарчетата".

Малко по-късно отново на базата в Коматево юношите старша възраст на Пирин допуснаха тежко поражение от Ботев с 2:6. Иван Михайлов откри в 16-ата минута, а още в 20-ата Здравко Жилов удвои. В 29-ата Иван Кирев направи преднината на Ботев внушителна.
Втората част започна идентично. Жилов покачи на 4:0 в 57-ата. Последваха два бързи гола на “орлетата”, дело на Георги Григоров. И добра възможност дори за трети гол на Пирин, но пропиляна. Всичко свърши в 80-ата - Ангел Бастунов бе точен за 5:2, реабилитирайки се за пропуск малко преди това. Димитър Калчев направи 6:2 в 90-ата.
Треньорът на Пирин Венелин Товиров има претенции към главния съдия заради жълт картон, вдигнат на Методи Стефанов. Може да се окаже пети. Стефанов поискал обяснение от рефера защо отсъжда ъглов удар, след като футболист на Ботев си признал, че той е играл последен с топката край вратата на Пирин. Според Товиров играчът му не е трябвало да получава картона - не и при тези обстоятелства.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)