Избрани Новини

Клавирен концерт събира меломани в Благоевград

Евгения Горанова и Изидро Сантос ще звучат в Радио Благоевград

Радио Благоевград кани на Великденски камeрен концерт на Изидро Сантос от Испания - кларинет и Евгения Горанова - пиано. В програмата - Панчо Владигеров, Витолд Лютославски, Иван Спасов,
Педро Итуралде, Филип Павлов, Бела Ковач. Музикалното събитие е днес от 18 часа. Входът е безплатен.
28-годишната Евгения Горанова е родена в Лом, завършила е образованието си в България и Италия, живее и работи в Брюксел. Първите концерти на младата пианистка вече са й спечелили почитатели и име на талантлива изпълнителка с оригинални идеи и обещаващо бъдеще.
Първата съвместна изява на Евгения Горанова с младия кларинетист Изидро Сантос е на дипломирането на българката като магистър, за което подготвили соната от пловдивския композитор Иван Спасов и няколко пиеси на испанеца Педро Итуралде. Сътрудничеството им обаче продължава и след изпита, двамата обогатяват репертоара си и в началото на декември тази година изнесоха концерт в Ателие “Марсел” – средище на артисти и художници в Брюксел. В Голямото концертно студио на Радио Благоевград е следващата им съвместна изява, а на 20 април ще изнесат концерт и в София.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов